EC-rapport ‘Providing researchers with the skills and competencies they need to practise Open Science’

Kort geleden is het rapport ‘Providing researchers with the skills and competencies they need to practise Open Science’ van de ‘EC Working Group on Education and Skills under Open Science’ gepubliceerd.

Open Science verandert het onderzoekslandschap. Onderzoek wordt uitgevoerd met een hoge graad van transparantie, collegialiteit en onderzoeksintegriteit. Onderzoekers hebben dan wel de juiste training van benodigde vaardigheden en professionele ontwikkeling in alle stadia van hun onderzoekscarrière nodig. De werkgroep heeft een survey gehouden, die door 1.277 onderzoekers in Europa is beantwoord, waarvan bijna 50% promovendi. Driekwart van de onderzoekers geeft aan dat ze niet hebben deelgenomen aan een open access of open data training, maar dat ze dat wel graag zouden willen. Data management wordt relevant gezien voor het onderzoek, maar er is onvoldoende data support en infrastructuur op instituutsniveau. Op basis van de survey worden vijf aanbevelingen gedaan om ‘open science’ vaardigheden te vergroten.

U bent hier

Deze website informeert academici over de voordelen van open access tot de resultaten van publiek gefinancierd onderzoek

Over deze website

Contact

Volg ons