FAQ Sage

Stand van zaken overeenkomst SAGE

Hoe ziet de overeenkomst met SAGE er uit?

Op welke tijdschriften heeft de deal met SAGE betrekking?

Wanneer treedt de Sage deal in werking?

Hoe gaat het aanmelden van artikelen in zijn werk?

Welke auteurs kunnen nu hun artikelen volgens de overeenkomst open access publiceren bij SAGE?

---

Hoe ziet de overeenkomst met SAGE er uit?

SAGE is een belangrijke uitgever in de Humanities, Social Sciences, Science, Technology & Medicine, met journals die hoog staan aangeschreven.

De deal die loopt van 1 januari 2017 tot 31 december 2019 omvat afspraken over licenties en open access voor 97% van de collectietijdschriften. Er is nu nog geen 100% open access mogelijk, omdat enkele societies geen toestemming verlenen. Er is geen limiet meer op het aantal te publiceren open access artikelen. In het publicatieproces voor de onderzoeker staat open access als (voor de onderzoeker kosteloze) standaard voor de betreffende tijdschriften.

Tevens zijn er afspraken gemaakt over publiceren in de 92 Gold Open Access tijdschriften van Sage niet opgenomen. Sage biedt aan wetenschappers van de Nederlandse universiteiten 20% korting aan op open access publiceren in de 92 gold open access tijdschriften. De lijst van geselecteerde tijdschriften is hier te vinden.

Ook voor de licentieovereenkomst zijn er aanpassingen. Er komt toegang tot de 2017 collectie van circa 900 tijdschriften uit de ‘ Humanities, Social Sciences and Science, Technology & Medicine. Dat is een uitbreiding ten opzichte van 2016 met circa 100 tijdschriften, waarvan een aantal voorheen middels aanvullende losse abonnementen bij individuele universiteiten waren geregeld.

In de vorige deal, die liep van 1 januari 2015 tot 31 december 2016, was afgesproken dat de toegang voor wetenschappers tot SAGE journals wordt verruimd van ruim 600 naar ruim 700 journals. Het tweede onderdeel van het akkoord is het afkopen van een redelijk deel van de open access publicaties. De ‘prepaidbundel’ voor open access omvat in totaal 200 artikelen die open access kunnen verschijnen. Op deze wijze is 20% van de Nederlandse

Op welke tijdschriften heeft de deal met SAGE betrekking?

De toegang voor wetenschappers tot SAGE journals is vanaf 2017 verder verruimd naar circa 900 journals. Deze titels zijn beschikbaar volgens het ‘reading deel’ van de overeenkomst. In 97% van deze lijst van tijdschriften kan vanaf 2017 open access worden gepubliceerd door wetenschappers van Nederlandse universiteiten .  De selectie tijdschriften waarvoor de open access overeenkomst geldt wordt in januari 2017 gepubliceerd.

Wanneer treedt de SAGE deal in werking?

1 januari 2017 treedt de nieuwe overeenkomst in werking.

Hoe gaat het aanmelden van artikelen in zijn werk?

Met Sage zijn werkafspraken gemaakt om met deze nieuwe overeenkomst te werken. De werkafspraken zijn te vinden door op deze pagina te scrollen naar ‘Sage’. In het publicatieproces voor de onderzoeker staat open access als (gratis) standaard voor de betreffende tijdschriften. Als u aanvullende vragen heeft, kunt u hierover contact opnemen met de medewerkers van uw universiteitsbibliotheek.

Welke auteurs kunnen nu hun artikelen volgens de overeenkomst open access publiceren bij SAGE?

Alle corresponding authors van Nederlandse universiteiten en UMC’s.

 

U bent hier

Deze website informeert academici over de voordelen van open access tot de resultaten van publiek gefinancierd onderzoek

Over deze website

Contact

Volg ons