Dr. Peter Doorn

Adviseur en onderzoeker
Data Archiving and Networked Services (DANS)

“Open Access is voor mij geen dogma, maar een manier om wetenschappelijke informatie - publicaties, data en software - effectiever te verspreiden dan via het betaalde model.
Soms zijn er goede redenen om bepaalde informatie te beschermen. Voor onderzoeksdata geldt: Open als het kan, beschermd als het moet."

Peter Doorn is directeur van Data Archiving and Networked Services (DANS), Nederlands instituut voor permanente toegang tot digitale onderzoeksgegevens. DANS is een instituut van de KNAW en NWO.
 
Peter Doorn is (bestuurlijk) betrokken bij diverse nationale samenwerkingsverbanden op het gebied van Digital Humanities, data-infrastructuren en digitale archivering waaronder de Nationale Coalitie Digitale Duurzaamheid, het Netwerk Digitaal Erfgoed, Research Data Netherlands en het Landelijk Coördinatiepunt Research Data Management.     
Tevens is hij medeoprichter en redacteur van het peer reviewed, online only en open access data journal, Research Data Journal for the Humanities and Social Sciences.

U bent hier

Deze website informeert academici over de voordelen van open access tot de resultaten van publiek gefinancierd onderzoek

Over deze website

Contact

Volg ons