Elsevier 2020-2024

Geen publicatiekosten voor Nederlandse auteurs in meer dan 2200 “hybride” en full OA tijdschriften.

Uitgever
Elsevier
Looptijd deal
2020-2024
2016
358
2017
795
2018
978
2019
1428
2020
4462
2021
5805
2022
5535
2023: 
3758
Status licentie
Actueel

Gegevens en voorwaarden licentie

  • Na acceptatie van het artikel in een van de geselecteerde tijdschriften kunnen corresponderende auteurs van Nederlandse universiteiten (inclusief de universitaire medische centra), NWO en de KNAW zonder extra kosten publiceren.
  • De volgende publicatietypen vallen binnen de overeenkomst: Full Length Article, Review Article, Short Communication, Case Report, Data, Micro-article, Original Software Publication, Practical Guideline, Protocol, Replication Study, Short Survey, Video. Overige publicatietypen zoals Letters, Editiorals en Discussions vallen op dit moment NIET onder de deal maar kunnen door de auteur via een ‘promotional access’ verzoek aan agreementactivation@elsevier.com alsnog gratis leesbaar worden gemaakt.
  • N.B. Gedurende de verlengingen en vernieuwing zijn er tijdschrifttitels toegevoegd aan de overeenkomst. Zonder extra kosten open access publiceren in toegevoegde titels kan alleen wanneer de aanleverdatum (submission date) van een artikel na de datum van toevoeging ligt. Zoek een tijdschrift op in de Open Access Journal Browser om te zien na welke datum de aanlevering plaatsgevonden moet hebben om van de regeling gebruik te kunnen maken.

Hoe werkt het?

  • Geef in de workflowmodule aan dat uw onderzoek is gedaan aan een Nederlandse universiteit, een NWO of KNAW onderzoeksintituut, of hogeschool. 
  • Geef als laatste aan dat u kiest voor een CC-BY licentie.
  • Zie de workflow documentatie voor nadere uitleg.
  • Vervolgens kiest u voor de optie Gold Open Access.

 

Meer informatie

Meer details over de regeling met Elsevier

Meer informatie over de workflow.

 

Dit contract ontsluit de “Open Science Platform Products and Services Agreement”.

U bent hier

Deze website informeert academici over de voordelen van open access tot de resultaten van publiek gefinancierd onderzoek

Over deze website

Contact

Volg ons