Nuttige websites

Video's

Organisaties

Open access is een internationale beweging. Het onderwerp open science staat wereldwijd hoog op de wetenschappelijke- en politieke agenda’s. Hieronder vindt u de links naar de websites van een aantal (inter)nationale organisaties die het onderwerp structureel onder de aandacht brengen.

  • Nationaal Plan Open Science
  • Association of Research Libraries - Office of Scholarly Communication. (ARL/OSC) stimuleert innovatieve, creatieve en betaalbare manieren om wetenschappelijke onderzoeksresultaten te delen.  Op hun website vindt u informatie over wetenschappelijke communicatie en het delen van informatie door wetenschappers en onderzoeksinstellingen.
  • Association of College and Research Libraries’ Scholarly Communication Toolkit geeft voor de internationale academische gemeenschap informatie op hoofdlijnen over wetenschappelijk communiceren en publiceren.  Auteursrecht is een van de belangrijke thema’s.
  • Veel feitelijke informatie over open access is te vinden in de Open Access Directory.
  • SPARC (Scholarly Publishing and Academic Resources Coalition) is een international organisatie die leidend is op het gebied van open access. Hun website geeft uitgebreide informatie over o.a. repositories, publiceren en verspreiden van informatie via open access. Zie ook de website van SPARC Europe.
  • Knowledge Exchange, een internationaal samenwerkingsverband voor innovatie van de ICT infrastructuur voor wetenschappelijke communicatie van onderzoeksinstellingen en het hoger onderwijs, dat open access steunt. Een van de partners is het Nederlandse SURF.

U bent hier

Deze website informeert academici over de voordelen van open access tot de resultaten van publiek gefinancierd onderzoek

Over deze website

Contact

Volg ons