AIP Publishing (AIPP) 2022-2024

Kosteloos open access publiceren in 26 hybride tijdschriften van AIPP.

Looptijd deal
2022-2024
2022
52
2023: 
71
Status licentie
Actueel

Gegevens en voorwaarden licentie

  • De corresponderende auteur met de uitgever is geaffilieerd aan een Nederlandse universiteit of instelling die deelneemt. Alleen dan kan er zonder extra kosten open access gepubliceerd worden onder de overeenkomst.
  • Deelnemende universiteiten (incl. universitaire medische centra) zijn: Radboud Universiteit, Rijksuniversiteit Groningen, TU Delft, TU Eindhoven, Universiteit Maastricht, Universiteit van Twente, Universiteit van Amsterdam en Vrije Universiteit Amsterdam.
  • De overeenkomst geldt voor 26 hybride tijdschriften van AIPP. Zie de Open Access Journal Browser voor een overzicht, of gebruik deze om een specifiek tijdschrift te zoeken.
  • De volgende artikeltypen vallen onder de overeenkomst: research articles and updates, reviews, brief communications, communication conference articles, fast tracks of article-FT, letters, notes, roadmaps, perspectives en tutorials.
  • Binnen deze overeenkomst kunnen jaarlijks door corresponderende auteurs van de deelnemende instellingen een maximaal aantal kosteloze open access artikelen gepubliceerd worden: 126 in 2022, 133 in 2023 en 141 in 2024.
  • Startdatum van de overeenkomst is 1 augustus 2022. Om in aanmerking te komen voor kosteloos open access moet de datum van acceptatie na 01-08-2022 zijn en voor 31-12-2024. 

Hoe werkt het?

  • De corresponderende auteur met de uitgever, dat is voor de uitgever degene die het artikel submit, moet bij indienen de juiste affiliatie gebruiken via het drop-down menu en gebruik maken van het emailadres van de instelling.
  • Bij het indienen van de publicatie kan de corresponderende auteur aangeven dat het artikel open access gepubliceerd moet worden.
  • Na goedkeuring door de instelling worden de artikelen open access gepubliceerd met een CC BY-licentie.
Meer informatie

Zie de workflow documentatie voor nadere uitleg.
 

Meer informatie op de AIPP website.
 

Dit contract ontsluit de 'Content Licensing Agreement' met AIP Publishing.

U bent hier

Deze website informeert academici over de voordelen van open access tot de resultaten van publiek gefinancierd onderzoek

Over deze website

Contact

Volg ons