Emerald Publishing Group 2021-2023

Kosteloos open access publiceren in een selectie hybride- en alle volledige open access tijdschriften.

Looptijd deal
2021-2023
2021
56
Status licentie
Actueel

 

LET OP: In november wordt het jaarquotum voor 2021 bereikt dat het consortium is overeengekomen met Emerald. Als corresponderende auteur van een van de deelnemende universiteiten en UMC’s, kunt u vanaf dat moment niet meer zonder extra kosten open access publiceren. U komt wel in aanmerking voor 10% korting op de Article Processing Charge (APC). De korting geldt zowel voor de hybride tijdschriften van Emerald als voor hun volledige open access journals. Neem voor meer informatie of hulp contact op nemen met uw universitaire contactpersoon.

 

Gegevens en voorwaarden licentie

  • Deze overeenkomst geldt voor alle universiteiten (incl. universitaire medische centra) .

  • Emerald heeft per jaar een maximum aantal vouchers voor kosteloos open access: 71 in 2021, 86 in 2022 en 101 in 2023. Is het maximum voor een jaar bereikt, dan wordt dat hier medegedeeld.

  • Er kan kosteloos open access worden gepubliceerd door een aan instellingen geafflieerde corresponding auteur (onderwijs- en onderzoeksmedewerkers en studenten in dienst/ingeschreven/anders erkend) in zowel hybride als volledige open access tijdschriften.

  • De overeenkomst geldt voor de volgende typen publicaties: original research articles, review articles.

  • Let op: alleen de hybride tijdschriften waar de deelnemende instellingen zich op hebben geabonneerd, vallen onder de regeling; dit veschilt per instelling.

  • Gebruik de Open Access Journal Browser om uit te vinden of een tijdschrift onderdeel uitmaakt van de overeenkomst voor jouw instelling.

  • Zijn de vouchers op of behoort een hybride tijdschrift niet tot de overeenkomst met de instellingen dan kan tegen betaling met 10% korting op de publishing fee open access gepubliceerd worden.

 

Hoe werkt het?

  • Gebruik altijd het emailadres van de instelling en selecteer de juiste instituutsaffiliatie bij de indiening. 

  • Zie voor meer informatie de support pagina van Emerald over 'Funded article processing charges'.

Meer informatie

Emerald's open access Partnership page.
 

Zie voor meer info de flyer: 'OA Voucher Leaflet

Dit contract ontsluit de 'Publish and Read Agreement SURF and Emerald 2021-2023'.  

U bent hier

Deze website informeert academici over de voordelen van open access tot de resultaten van publiek gefinancierd onderzoek

Over deze website

Contact

Volg ons