Emerald Publishing Group 2021-2023

Kosteloos open access publiceren in een selectie hybride- en alle volledige open access tijdschriften.

Looptijd deal
2021-2023
2021
72
2022
70
Status licentie
Actueel

 

Gegevens en voorwaarden licentie

  • Deze overeenkomst geldt voor alle universiteiten (incl. universitaire medische centra) .

  • Emerald heeft per jaar een maximum aantal vouchers voor kosteloos open access: 71 in 2021, 86 in 2022 en 101 in 2023. Is het maximum voor een jaar bereikt, dan wordt dat hier medegedeeld.

  • Er kan kosteloos open access worden gepubliceerd door een aan instellingen geafflieerde corresponding auteur (onderwijs- en onderzoeksmedewerkers en studenten in dienst/ingeschreven/anders erkend) in zowel hybride als volledige open access tijdschriften.

  • De overeenkomst geldt voor de volgende typen publicaties: original research articles, review articles.

  • Let op: alleen de hybride tijdschriften waar de deelnemende instellingen zich op hebben geabonneerd, vallen onder de regeling; dit veschilt per instelling.

  • Gebruik de Open Access Journal Browser om uit te vinden of een tijdschrift onderdeel uitmaakt van de overeenkomst voor jouw instelling.

  • Zijn de vouchers op of behoort een hybride tijdschrift niet tot de overeenkomst met de instellingen dan kan tegen betaling met 10% korting op de publishing fee open access gepubliceerd worden.

  • LET OP: Op 25 november is het maximum aantal vouchers bereikt dat met Emerald voor 2022 is overeengekomen. Vanaf dat moment moeten corresponderende auteurs een Article Processing Charge (APC) betalen wanneer ze hun artikel open access willen publiceren.  De onderzoeker ontvangt zelf de rekening, tenzij men ervoor kiest om binnen het abonnementenmodel te publiceren. In dat laatste geval publiceert u niet in open access. Auteurs wordt geadviseerd om voor informatie contact op te nemen met het Open Access contactpunt van hun universiteit.

 

Hoe werkt het?

  • Gebruik altijd het emailadres van de instelling en selecteer de juiste instituutsaffiliatie bij de indiening. 

  • Zie voor meer informatie de support pagina van Emerald over 'Funded article processing charges'.

Meer informatie

Emerald's open access Partnership page.
 

Zie voor meer info de flyer: 'OA Voucher Leaflet

Dit contract ontsluit de 'Publish and Read Agreement SURF and Emerald 2021-2023'.  

U bent hier

Deze website informeert academici over de voordelen van open access tot de resultaten van publiek gefinancierd onderzoek

Over deze website

Contact

Volg ons