American Physical Society gaat deelnemen aan SCOAP

Vanaf 2018 treedt de American Physical Society (APS) toe tot de SCOAP community. SCOAP heeft als doel de publicaties van het vakgebied hoge energie fysica te migreren naar open access.  Door de deelname van APS komt bijna 90% van de publicaties in het gehele vakgebied wereldwijd toegankelijk via open access. Een groot succes voor de wetenschap in zijn algemeen en onderwijs en onderzoek op dit vakgebied in het bijzonder.

In het SCOAP-initiatief komen artikelen op het gebied van hoge energie fysica voor iedereen beschikbaar – ook zonder abonnement – en de auteurs hoeven ook geen publicatiekosten (APC’s) te betalen. SCOAP is een belangrijk open access consortium dat al een aantal jaren aantoonbaar tot steeds verder gaande migratie naar open access leidt. Diverse uitgevers van kwalitatief hoogwaardige journals doen hier aan mee, zoals o.a. Elsevier, Oxford University Press en Springer.

Meer informatie is te vinden op de SCOAP website en in de persberichten over de toetreding van APS tot SCOAP: CERN Press Release en APS Press Release.

U bent hier

Deze website informeert academici over de voordelen van open access tot de resultaten van publiek gefinancierd onderzoek

Over deze website

Contact

Volg ons