Brill betrekt open access bij overeenkomst Nederlandse universiteiten

Uitgeverij Brill heeft een akkoord bereikt met de VSNU (Vereniging Nederlandse Universiteiten) waarbij open access een belangrijke rol speelt.

Naast afspraken over toegang tot het volledige online tijdschriftenpakket van Brill (ruim 240 titels op de gebieden Geesteswetenschappen, Recht, Sociale Wetenschappen en Biologie) wordt voor een deel van het pakket een grote stap gezet richting open access, doordat wetenschappers zonder aanvullende betaling open access kunnen publiceren in de tijdschriften van Brill op de gebieden Internationaal Recht en Internationale Betrekkingen. Het betreft circa 40 leidende titels op deze vakgebieden. Gemeten naar het aantal tijdschriftartikelen wordt straks circa een derde van alle artikelen van aan Nederlandse universiteiten werkende onderzoekers bij Brill in open access gepubliceerd. De gemaakte afspraak geldt voor 2017 en 2018. Brill is hiermee de eerste Nederlandse uitgeverij die volledig open access mogelijk maakt in haar juridische tijdschriften voor in aanmerking komende auteurs.

Meer informatie over deze overeenkomst op www.brill.com/brillopen-vsnu

U bent hier

Deze website informeert academici over de voordelen van open access tot de resultaten van publiek gefinancierd onderzoek

Over deze website

Contact

Volg ons