Internationale Open Access Week 2019 - activiteiten in Nederland

De Internationale Open Access Week 2019 wordt dit jaar gehouden van 21-27 oktober met als thema "Open for Whom. Equity in Open Knowledge". Ook dit jaar wordt in Nederland een aantal open science activiteiten georganiseerd in of rondom deze week. De lijst van onderstaande activiteiten zal in de komende weken nog groeien. Aanmelden van activiteiten is mogelijk via een mail aan de redactie.

22 oktober 2019

Tilburg University: Het Grote Doe-het-zelf publishing event

Sommige outsiders en experimentelen onder onze wetenschappers besloten een radicale beweging naar 'Open Science’ en ‘Open Access’ te maken. Wat drijft ze en wat kunnen we van ze leren? Een panel van zelf-publicerende wetenschappers geeft inzicht over Self-Publishing, Open Access en de toekomst voor academische boeken, artikelen en onderwijsmaterialen. Michiel de Jong helpt academici open textbooks te maken aan de TU Delft. Jan Blommaert en Ico Maly (faculteit humanities, Tilburg) spreken over hun Open Books-project. Aaron Martin (rechten, Tilburg) is postdoc en managing editor van TechReg, een nieuw OA-tijdschrift opgericht binnen Tilburg University. Rima Rahal (sociale wetenschappen, Tilburg) is psycholoog en experimenteert met online courses, vrij voor iedereen om te volgen. Tot slot spreken Marino van Zelst en Hans van Dijk (sociale wetenschappen, Tilburg) over hun project: het oprichten van een compleet nieuw publicatiesysteem dat de macht teruggeeft aan onderzoekers.

Tijd: 15.00-18.00,

Waar: Black Box, Tilburg University

Voertaal Engels. 

Meer informatie zal binnenkort beschikbaar zijn op de website van Tilburg University.

 

25 oktober 2019

Universiteit Utrecht: Discussiebijeenkomst tijdschriftredacties en de transitie naar volledig open access

Met o.a.: Prof. Ludo Waltman (CWTS), Johan Rooryck (Universiteit Leiden), Frank Miedema (Voorzitter Open Science Programm UU), Sicco de Knecht (ScienceGuide) en Jeroen Sondervan (Projectleider Open Access UU)

Tijd: 9:30 – 12:30

Besloten bijeenkomst voor UU’ers (editors-in-chief)

 

31 oktober 2019

Data Archiving and Networked Services (DANS): Seminar NARCIS Adviesraad: An Institutional Perspective to Rescue Scholarly Orphans

In het kader van de internationale open access week organiseert de NARCIS Adviesraad op 31 oktober een seminar met een presentatie van Herbert Van de Sompel: An Institutional Perspective to Rescue Scholarly Orphans. Herbert Van de Sompel is Chief Innovation Officer bij DANS. Voorheen was leider van het onderzoeksteam ‘Digital Library Research and Prototyping’ aan het Los Alamos National Laboratory (New Mexico, USA).

Tijd: 9:30 - 11:30u

Zie voor meer informatie en aanmelding (verplicht) de website van DANS.

 

 

U bent hier

Deze website informeert academici over de voordelen van open access tot de resultaten van publiek gefinancierd onderzoek

Over deze website

Contact

Volg ons