open data

Gerelateerde artikelen

De Scientific Council van de European Research Council (ECR) heeft een update (versie 4.0) gemaakt van het rapport ‘

Horizon Europe, het nieuwe investeringsprogramma voor onderzoek en innovatie van de Europese Unie, is in mei 2021 van start gegaan.

In samenwerking met de repository managers van wetenschappelijke instellingen en de vele onderzoekers in Nederland zijn nu 900.000 wetenschappelijke publicaties via NARCIS open access toegankelijk

Wat heeft het Nederlandse datalandschap nodig om succesvol te zijn en hoe kan DANS (Data Archiving and Networked Services) daaraan bijdragen?

Via de wetenschapsportal NARCIS heeft u nu toegang tot ruim 300.000 datasets in Nederlandse data-archieven. Bijna 295.000 datasets zijn open data of open na login.

Tijdens OpenAIRE Week, van 12 oktober tot 16 oktober 2020, biedt OpenAIRE dagelijks van 14 – 16u een aantal webinars aan.

Het eerder aangekondigde evenement 'Voer voor psychologen' zou in maart plaatsvinden, maar i

Op 24 september 2020 vindt de jaarlijkse Open Day on Open Science plaats, dit keer met het thema: Drop your data FAIR. Dit online evenement vindt plaats van 13:00u - 17:00u.

Op 18 november 2020 wordt wederom de Nederlandse Dataprijs uitgereikt aan een onderzoeker of onderzoeksgroep die extra bijdraagt aan de wetenschap door onderzoeksdata beschikbaar te maken voor aan

Pagina's

U bent hier

Deze website informeert academici over de voordelen van open access tot de resultaten van publiek gefinancierd onderzoek

Over deze website

Contact

Volg ons