open access beleid

Gerelateerde artikelen

De Europese Commissie heeft een scopingrapport gepubliceerd met de uitkomst van de resultaten van uitgebreide raadpleging met Europese en internationale stakeholders, dat plaatsvond van maart tot

Op 29 oktober om 14:00u vindt, in de Internationale Open Access Week, de officiële opening van Radboud Un

De VSNU heeft vandaag bekend gemaakt dat de Nederlandse universiteiten 73% van hun wetenschappelijke artikelen Open Access hebben gepubliceerd in 2020.

Horizon Europe, het nieuwe investeringsprogramma voor onderzoek en innovatie van de Europese Unie, is in mei 2021 van start gegaan.

Met zeven wetenschappelijke tijdschriften op het gebied van sociale en geesteswetenschappen is vandaag het open access platform Openjournals.nl van start gegaan.

NWO heeft een nieuw financieringsinstrument geïntroduceerd om Open Science te stimuleren. In aanmerking komen initiatieven op het brede terrein van Open Scien

 

Een gratis beschikbare toolkit: helpt auteurs van academische boeken om het publiceren van open access boeken beter te begrijpen.

Tijdens OpenAIRE Week, van 12 oktober tot 16 oktober 2020, biedt OpenAIRE dagelijks van 14 – 16u een aantal webinars aan.

Op deze pagina biedt openaccess.nl actuele en feitelijke informatie over Plan S.

De KNAW is gestart met de bouw en inrichting van een Open Access tijdschriftenplatform: OpenJournals.nl.

Pagina's

U bent hier

Deze website informeert academici over de voordelen van open access tot de resultaten van publiek gefinancierd onderzoek

Over deze website

Contact

Volg ons