OAPEN lanceert toolkit voor open access boeken

 

Een gratis beschikbare toolkit: helpt auteurs van academische boeken om het publiceren van open access boeken beter te begrijpen.

De OAPEN Stichting lanceert een open access books toolkit voor auteurs van academische boeken. De toolkit is een gratis toegankelijke, neutrale bron die tot doel heeft auteurs te helpen open access voor boeken beter te begrijpen, het vertrouwen in het publiceren van open access boeken te vergroten, betrouwbare antwoorden op vragen van auteurs aan te bieden en uitleg te geven over proces van het publiceren van een open access boek.

De toolkit is gemaakt in samenwerking met Springer Nature en de Universiteit van Glasgow en is geschreven door een wereldwijde groep belanghebbenden uit de academische gemeenschap. "Dankzij de inspanningen en hulp van bijna 70 personen hebben we deze openbare bron kunnen creëren", zegt Eelco Ferwerda, directeur van de OAPEN Foundation. "We hopen dat deze toolkit nuttig zal zijn voor boekauteurs en de open access boekengemeenschap over de hele wereld."

Deze toolkit helpt boekauteurs om hun werk open access te maken en stelt meer institutionele ondersteuningsteams in staat de juiste informatie te vinden om hun onderzoekers te helpen.

Link naar de toolkit:

www.oabooks-toolkit.org

 

U bent hier

Deze website informeert academici over de voordelen van open access tot de resultaten van publiek gefinancierd onderzoek

Over deze website

Contact

Volg ons