Europese Commissie publiceert scopingrapport over onderzoeksbeoordeling

De Europese Commissie heeft een scopingrapport gepubliceerd met de uitkomst van de resultaten van uitgebreide raadpleging met Europese en internationale stakeholders, dat plaatsvond van maart tot november 2021.
 
De raadpleging met stakeholders had tot doel om te bespreken hoe een hervorming van het onderzoeksbeoordelingssysteem kan worden gefaciliteerd en versneld, zodat de kwaliteit, prestaties en impact van onderzoek en onderzoekers worden beoordeeld op basis van de meest geschikte criteria en processen. De raadpleging identificeerde doelstellingen en contouren voor een dergelijke hervorming, met principes en acties die zouden kunnen worden overeengekomen tussen de organisaties die verantwoordelijk zijn voor het definiëren van criteria en processen voor de beoordeling van onderzoeksprojecten, onderzoekers, onderzoekseenheden en onderzoeksinstellingen.

Het rapport stelt ook een weg voorwaarts voor de implementatie van dergelijke beginselen en acties voor. Dit zou bestaan ​​uit een Europese overeenkomst die zou worden ondertekend door individuele onderzoeksfinancierende organisaties, onderzoeksuitvoerende organisaties en nationale/regionale beoordelingsautoriteiten en -agentschappen, die allemaal bereid zijn het huidige beoordelingssysteem voor onderzoek te hervormen.
 
Klik hier om het rapport te downloaden.


 
 

U bent hier

Deze website informeert academici over de voordelen van open access tot de resultaten van publiek gefinancierd onderzoek

Over deze website

Contact

Volg ons