Maximum aantal Springer open acces artikelen 2023 bereikt

Op donderdag 9 november is het maximum aantal artikelen dat in 2023 open access gepubliceerd kan worden bij Springer bereikt. Tot die datum zijn er door de Nederlandse universiteiten dit jaar in totaal 2.067 wetenschappelijke artikelen gepubliceerd. Wat betekent dat?

Wordt uw manuscript geaccepteerd voor publicatie tussen het moment waarop het maximum bereikt is en 1 januari 2024, dan biedt Springer nog steeds de mogelijkheid om open access te publiceren, maar de kosten worden in genoemde periode niet meer gedekt door de consortium overeenkomst.

Kiest u voor open access tegen betaling, dan ontvangt u dus zelf de factuur. Het zal gaan om een bedrag tussen 2.500 en 3.000 euro, de zgn. Article Processing Charge (APC).

U kunt er ook voor kiezen om het artikel na een embargo periode van 6 maanden kosteloos open access te delen. Het artikel wordt dan in eerste instantie door Springer achter de betaalmuur gepubliceerd en na 6 maanden in afstemming met uw bibliotheek in de repository van de instelling open access gedeeld. De werkwijze hiervoor verschilt per universiteit en UMC. 

Bij vragen kunt u contact opnemen met de open access contactpersoon van uw instelling.

Zij helpen u graag.

 

U bent hier

Deze website informeert academici over de voordelen van open access tot de resultaten van publiek gefinancierd onderzoek

Over deze website

Contact

Volg ons