NARCIS gaat per 3 juli 2023 offline

DANS heft de dienst NARCIS op. Dit houdt in dat vanaf januari alle content met betrekking tot projecten, personen en organisaties op de NARCIS-website wordt bevroren. Op 3 juli wordt deze website offline gehaald.

-------------

De missie van DANS is het hergebruik van onderzoeksdata te bevorderen en daarmee kwaliteit van de wetenschap te verbeteren. Daarvoor is het belangrijk de rol van DANS als nationaal expertisecentrum en repository voor onderzoeksdata verder te versterken. Zo bieden we wetenschappers de gelegenheid om onderzoeksdata duurzaam op te slaan en deze gemakkelijk vindbaar en toegankelijk te maken.

Als antwoord op de veranderde vraag naar onderzoeksinformatie en toenemende internationale samenwerking ontstaan er ook steeds meer nieuwe (inter)nationale oplossingen, diensten en services. Zo zijn er meerdere alternatieven voor de dienst NARCIS op zowel nationaal, Europees en internationaal niveau. Voorbeelden hiervan zijn OpenAIRE, The Lens of BASE.

Deze ontwikkelingen zijn voor DANS aanleiding om de dienst NARCIS in 2023 uit te faseren. Dit houdt in dat vanaf januari 2023 alle content met betrekking tot projecten, personen en organisaties op de NARCIS-website wordt bevroren. En op 3 juli zal deze website offline worden gehaald.

Zie voor meer informatie de FAQ op de website van NARCIS.

(dit bericht is oorspronkelijk gepubliceerd op en gekopieerd van de DANS website)

U bent hier

Deze website informeert academici over de voordelen van open access tot de resultaten van publiek gefinancierd onderzoek

Over deze website

Contact

Volg ons