Nationaal Open Science Festival 2024 - Registratie Nu Open!

De vierde editie van het Nationaal Open Science Festival wordt gehouden op 22 oktober 2024 in de School of Business and Economics (SBE) van de Universiteit Maastricht. Dit festival is bedoeld voor de gehele open science-gemeenschap, inclusief professionele onderzoeksondersteuners en onderzoekers uit alle disciplines.

Het festival biedt interactieve sessies, een informatiemarkt en volop netwerkmogelijkheden. De traditie voortzettend is het motto van het festival 'Meet, Share, Inspire, Care'. Het merendeel van de sessies wordt geleid door leden van de gemeenschap, waardoor het een echte bijeenkomst wordt voor en door de open science-gemeenschap. Registratie voor deze sessies is nu open.

Tot 11 juli kan iedereen met een goed idee een voorstel indienen voor een interactieve sessie. Voorgestelde sessies moeten open science-thema's behandelen zoals de grenzen van open science, citizen science/maatschappelijk engagement, FAIR data, open toegang, open onderwijs, open hardware, open onderzoekssoftware en erkenning & beloningen. Andere onderwerpen gerelateerd aan open science zijn ook welkom. Het festivalprogramma wordt naar verwachting in augustus afgerond en updates zullen op de website van het festival worden geplaatst.

Daarnaast zal op 21 oktober voor de eerste keer een satellietevenement, het Open Science Barcamp, plaatsvinden op dezelfde locatie. Dit evenement heeft een open 'unconference' format en brengt zowel beginners als experts in open science samen. Georganiseerd door het Open Science Communities (OSC-NL) netwerk, heeft het Barcamp als doel het faciliteren van netwerken en het opbouwen van connecties tussen leden en deelnemers.

Registreer je hier. Je kunt je voor beide evenementen tegelijk registreren, of ervoor kiezen om een van de twee evenementen bij te wonen.

U bent hier

Deze website informeert academici over de voordelen van open access tot de resultaten van publiek gefinancierd onderzoek

Over deze website

Contact

Volg ons