Nieuwe deal met Springer

De VSNU en uitgever Springer hebben een nieuwe deal afgesloten waarin ook afspraken zijn gemaakt over open access publiceren door wetenschappelijke auteurs van de Nederlandse universiteiten.

Corresponderende auteurs van Nederlandse universiteiten mogen per jaar maximaal 2.080 artikelen zonder extra kosten in open access publiceren. Dit aantal is overeengekomen op basis van de ervaringen van de afgelopen jaren. Er kan in meer tijdschriften open access gepubliceerd worden. Aan de overeenkomst zijn 155 nieuwe titels toegevoegd.

Ook de toegang wordt verbreed. Medewerkers en studenten van de Nederlandse universiteiten krijgen toegang tot 205 extra Springer tijdschriften t.o.v. de vorige deal.

VSNU en Springer gaan een strategisch partnerschap aan met het doel open science te verstevigen en ontwikkelingen op dat gebied te stimuleren.

De looptijd van de deal met Springer is 4 jaar en geldt met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2018 en loopt tot en met 31 december 2021.

Meer nieuws op de VSNU website.

U bent hier

Deze website informeert academici over de voordelen van open access tot de resultaten van publiek gefinancierd onderzoek

Over deze website

Contact

Volg ons