OA akkoord met Walter de Gruyter uitgebreid

Corresponderende auteurs van de Nederlandse universiteiten krijgen nu ook 20% korting wanneer ze publiceren in de ‘De Gruyter Open Access Institutional Member Scheme’. Daarin zijn 500 volledig open access peer-reviewed journals en OA boeken ondergebracht. De korting geldt ook voor book chapters en boekseries.

De Nederlandse universiteiten hebben met uitgever Walter de Gruyter een overeenkomst gesloten over open access publiceren. Corresponderende auteurs van de universiteiten kunnen met een korting van 90% open access publiceren in de tijdschriften waarop de universiteiten een abonnement hebben. Vanaf februari 2017 zijn de Nederlandse universiteiten institutional member. Dat levert de genoemde extra kortingen op.

Walter de Gruyter geeft vooral tijdschriften uit op het gebied van Theologie, Filosofie, Taalwetenschappen en Rechten. Daarnaast bevat hun fonds ook enkele belangrijke uitgaven voor het  medische, gamma en bèta domein.
 

U bent hier

Deze website informeert academici over de voordelen van open access tot de resultaten van publiek gefinancierd onderzoek

Over deze website

Contact

Volg ons