Open access akkoord met Wiley

De Nederlandse universiteiten en uitgeverij John Wiley and Sons Inc. hebben een akkoord bereikt waardoor wetenschappelijke medewerkers van de universiteiten de mogelijkheid krijgen om hun artikelen in open access te publiceren in ongeveer 1.400 tijdschriften van voornoemde uitgever. Nederlandse onderzoekers hoeven daarvoor zelf geen aanvullende vergoeding te betalen. Het akkoord is afgesloten voor de periode 2016-2019. In het akkoord is ook geregeld dat alle wetenschappers en studenten die verbonden zijn aan een Nederlandse universiteit, toegang hebben tot alle  artikelen in de wetenschappelijke tijdschriften van Wiley.

Door het akkoord gaat het aantal open access artikelen van Nederlandse wetenschappelijke auteurs verder stijgen. Het Nederlandse onderzoek wordt hierdoor internationaal nog zichtbaarder. Dit komt niet alleen de wetenschap ten goede, maar ook de maatschappij en onze economie. Dat is de reden dat ook de Nederlandse overheid groot voorstander is van open access.

Meer informatie over deze deal en Frequently Asked Questions (FAQ) op de site van de VSNU.

U bent hier

Deze website informeert academici over de voordelen van open access tot de resultaten van publiek gefinancierd onderzoek

Over deze website

Contact

Volg ons