Platform Open Research Europe gelanceerd

De Europese Commissie heeft Open Research Europe gelanceerd. Op dit open access platform kunnen wetenschappelijke publicaties geplaatst worden die het resultaat zijn van Horizon 2020 en op korte termijn ook Horizon Europe funding.

Het platform biedt ruimte aan publicaties vanuit alle wetenschappelijke disciplines. De publicatie kan zonder kosten open access gepubliceerd worden. Het gaat om meerdere wetenschappelijke publicatiesoorten, zoals artikelen, methodes en essays. Open Research Europe is geen repository. Het moet nadrukkelijk gaan om originele publicaties met wetenschappelijke resultaten op basis van genoemde funding. De publicatie mag niet al elders verschenen zijn.

Het peerreview proces is transparant op het platform geregeld. Citaties en andere metrics worden op het platform geregistreerd, zodat de impact gemeten kan worden. Het doel is om iedereen, zonder barrières, toegang te geven tot de resultaten van Europees gefinancierd onderzoek.

U bent hier

Deze website informeert academici over de voordelen van open access tot de resultaten van publiek gefinancierd onderzoek

Over deze website

Contact

Volg ons