American Chemical Society (ACS)

De American Chemical Society (ACS) is een Amerikaanse wetenschappelijke society op het gebied van scheikunde. ACS is in 1876 opgericht aan de New York University. De society heeft op dit moment meer dan 158.000 leden, afkomstig uit alle disciplines binnen de chemie en verwante onderzoeksgebieden. Deze wetenschappelijke society heeft wereldwijd het grootste aantal leden.

Gegevens licenties

Looptijd deal
2017-2021
2017
454
2018
464
Status licentie
Afgeronde licentie
Voorwaarden

Gegevens en voorwaarden licentie

  • De overeenkomst geldt voor alle 57 ACS subscription titles. ACS Central Science en ACS Omega titels vallen niet onder deze deal.
  • De corresponderende auteur van de publicatie moet van een deelnemende Nederlandse universiteit of instelling zijn.
  • Alle Nederlandse universiteiten, behalve de Erasmus Universiteit en de Universiteit Tilburg nemen deel. Ook voor onderzoekers van het FOM-instituut AMOLF en het Nederlands Instituut voor Ecologie (NIOO-KNAW) gelden deze afspraken.

Hoe werkt het?

  • De corresponderende auteur moet bij submitten de juiste instellingsnaam gebruiken via het drop-down menu.
  • Gebruik het email adres van de instelling.
  • Als een artikel is geaccepteerd ontvangt de corresponderende auteur een ACS Author Choice Open Access Licence CC-BY-NC-ND.
  • Is er iets mis gegaan? Neem contact op met uw contactpersoon! Tot drie maanden na acceptatie kunnen zij ervoor zorgen dat de publicatie alsnog open access wordt.
Meer informatie

Meer informatie op de website van ACS en in hun flyer.

Uw ACS profile updaten. Korte handleiding.

Frequently Asked Questions overeenkomst ACS

 

U bent hier

Deze website informeert academici over de voordelen van open access tot de resultaten van publiek gefinancierd onderzoek

Over deze website

Contact

Volg ons