Royal Society of Chemistry (RSC)

Het Royal Society of Chemistry (RSC) is een wetenschappelijk genootschap in het Verenigd Koninkrijk met als doel het bevorderen van de  chemische wetenschap. De hoofdzetel is Burlington House in Picadilly (Londen). Het genootschap heeft ook een kantoor in Thomas Graham House in Cambridge, waar de uitgeverij RSC Publishing is gevestigd, en dependances in de Verenigde Staten, China en India.

De vereniging werd opgericht in 1980 door de fusie van de Chemical Society met het Royal Institute of Chemistry, de Faraday Society en de Society for Analytical Chemistry. Het genootschap kreeg een dubbele rol als beroepsvereniging en als wetenschappelijk instituut.

 

Gegevens licenties

Looptijd deal
2017
2017
65
Status licentie
Afgeronde licentie
Voorwaarden

Geen open access afspraken voor 2018

De afspraken met de Royal Society of Chemistry (RSC) zijn gemaakt tot en met 2017. Op dit moment is er geen akkoord bereikt tussen de VSNU en de Royal Society of Chemistry Publishing. De kortingen en volledige vergoedingen gelden op dit moment niet meer. Wanneer u uw publicatie in open access wilt plaatsen bij RSC moet u het volledige APC bedrag betalen. Dit geldt voor wetenschappers van alle Nederlandse universiteiten.

 

Looptijd deal
2015-2016
2015
102
2016
108
meer
Status licentie
Afgeronde licentie
Voorwaarden
  • Gold for Gold is een open access aanpak die is opgezet door Royal Society of Chemistry (1980). Het beloont instellingen die een abonnement hebben op het RSC Gold pakket met vouchers die kunnen worden gebruikt om de artikelen van de eigen wetenschappers open access te publiceren zonder kosten. 11 van de 14 Nederlandse universiteiten maken gebruik van deze Gold 4 Gold vouchers.
  • Wetenschappers kunnen hierover contact opnemen met de open access contactpersoon in hun universiteit.

U bent hier

Deze website informeert academici over de voordelen van open access tot de resultaten van publiek gefinancierd onderzoek

Over deze website

Contact

Volg ons