Walter de Gruyter

Walter de Gruyter GmbH (meestal afgekort: De Gruyter) is een Duitse uitgever van wetenschappelijk literatuur, vooral academische tijdschriften en boeken.

Gegevens licenties

Looptijd deal
2016-2019
2016
16
Status licentie
Afgeronde licentie
Voorwaarden

Gegevens en voorwaarden licentie

  • Negen Nederlandse universiteitsbibliotheken hebben een open access korting van 90% afgesproken voor corresponderende auteurs in deze tijdschriften. De universiteiten van Eindhoven, Tilburg, Maastricht en Wageningen nemen geen deel.
  • Deze korting geldt voor die tijdschriften waarop de instelling een abonnement heeft. Het gaat om de hybride tijdschriften van Walter de Gruyter, niet de full open access tijdschriften. De ingangsdatum van deze overeenkomst is 1 januari 2016
  • Bij het indienen van het artikel betaalt de auteur niets. In het begin van het volgende licentiejaar maakt de uitgever per instelling een overzicht van de gepubliceerde artikelen in open access. Walter de Gruyter berekent vervolgens 10% aan de instelling door. Deze factuur wordt betaald door de deelnemende instellingen.
  • Vanaf 24 januari 2017, zijn de Nederlandse universiteiten deelnemer van het open access Institutional membership. In de overeenkomst is bepaald dat de leden een korting van 20% krijgen wanneer de auteurs van deze instellingen publiceren in pure open access journals. Het totale portfolio bestaat uit meer dan 500 open access peer-reviewed journals, boeken en hoofdstukken in boeken

Hoe werkt het?

  • Bij het insturen van het artikel moet de auteur het e-maildomein van de instelling gebruiken. De uitgever checkt eerst zelf of een auteur het artikel in open access zou mogen publiceren (d.w.z. of de instelling een abonnement heeft op dat tijdschrift en of de corresponding author e-maildomein van de instelling gebruikt).
  • De uitgever vraagt vervolgens per mail aan de contactpersoon van de instelling om te bevestigen of de auteur tot de betreffende universiteit behoort.
Meer informatie

Zie ook de website van Walter de Gruyter.

Frequently Asked Questions De Gruyter overeenkomst.

U bent hier

Deze website informeert academici over de voordelen van open access tot de resultaten van publiek gefinancierd onderzoek

Over deze website

Contact

Volg ons