1 miljoenste open access publicatie

Een mijlpaal in Nederland! NARCIS geeft toegang tot ruim 1 miljoen wetenschappelijke open access publicaties! Dit enorme aantal is bereikt dankzij de onderzoekers in de Nederlandse wetenschappelijke instellingen, de medewerkers van de repository teams en andere open science experts werkzaam bij de instellingen. De 1 miljoenste publicatie staat op naam van de Universiteit van Amsterdam (UvA).

38 instellingen zorgen voor 1 miljoen open access publicaties

In nauwelijks een jaar tijd is het open access bestand met 100.000 publicaties gegroeid. Onder deze ruim 1 miljoen open access publicaties zijn bijna de helft (peer-reviewed) tijdschriftartikelen. Daarnaast zijn er rapporten, proefschriften, conference papers, boekdelen, boeken et cetera. De publicaties zijn vindbaar in de repositories van Nederlandse universiteiten, KNAW, NWO en andere wetenschappelijke instellingen, zoals RCE -Archeologische rapporten, Naturalis Biodiversity Center, TNO, RIVM, WODC, Sociaal en Cultureel Planbureau, en HBO-Kennisbank (26 Hogescholen), in totaal 38 instellingen.

Datasets

Bovendien zijn ruim 354.000 datasets vindbaar via NARCIS. Deze datasets zijn grotendeels open data, of direct beschikbaar na inloggen. De datasets zijn afkomstig uit 35 data archieven, waaronder EASY van DANS, The Language Archive, en 4TU.ResearchData. Daarnaast geeft NARCIS  toegang tot de onderzoekssoftware in de repository van het Netherlands eScience Center (ruim 300), en enkele andere instellingen.

Overzicht experts, onderzoeksinstellingen en onderzoeksprojecten

Ook geeft NARCIS een overzicht van hoogleraren, universitaire hoofddocenten (UHDs), lectoren, onderzoeksinstellingen en onderzoeksprojecten.

Meer informatie

Lees hier meer over NARCIS.

U bent hier

Deze website informeert academici over de voordelen van open access tot de resultaten van publiek gefinancierd onderzoek

Over deze website

Contact

Volg ons