2de EOSC Stakeholders Forum op 21 en 22 november in Wenen

Op 21 en 22 november vindt in Wenen het Tweede EOSC Stakeholders Forum 'A community-empowered EOSC' plaats. Dit is een tweedaags evenement met verschillende discussies, demonstraties en workshops rond de ontwikkeling van de European Open Science Cloud (EOSC). Het forum wordt georganiseerd door het Horizon 2020 project EOSC-pilot, de kwartiermakers voor EOSC.

In de European Open Science Cloud (EOSC) moet het voor met name onderzoekers gemakkelijker worden om data, software en services te vinden, te delen en te combineren. Binnen EOSC werken wetenschappers uit de publieke en de private sector samen, over wetenschappelijke deelgebieden en (Europese) landsgrenzen heen. Het project EOSC-pilot heeft in 2017 en 2018 de fundamenten gelegd voor de verdere ontwikkeling van de EOSC en in Wenen worden de belangrijkste resultaten tot nu toe gepresenteerd en de plannen en mogelijkheden voor de toekomst toegelicht en uitgediept.

DANS (Data Archiving and networked Services) is een van de instellingen in Nederland die deelneemt aan het EOSC-pilot project en medeverantwoordelijk voor de organisatie van dit tweede EOSC Stakeholders Forum. DANS organiseert ook een workshop over de principes van de FAIR Data, en hoe die principes toe te passen in de wetenschap: How to implement the FAIR Data principles.

Kijk voor meer informatie en registratie op de website van EOSC-pilot.

 

U bent hier

Deze website informeert academici over de voordelen van open access tot de resultaten van publiek gefinancierd onderzoek

Over deze website

Contact

Volg ons