EOSC Stakeholder Open Consultatie

De European Open Science Cloud, kortweg EOSC, is het Europese programma dat bouwt aan een virtuele onderzoeksomgeving. Via EOSC kunnen wetenschappers, professionals en ook het publiek in de nabije toekomst data, services en onderzoeksresultaten delen en hergebruiken.

EOSC overstijgt het niveau van de individuele wetenschappelijke disciplines en landsgrenzen en maakt onderzoek mogelijk in een geheel nieuwe virtuele dimensie. De ontwikkeling van EOSC wordt gedreven door de ideeën en wensen van de (her)gebruikers van data en services.

Het is nu mogelijk om via de online EOSC Stakeholder Open Consultatie mee te denken met de gewenste ontwikkeling van de EOSC. Parallel aan deze EOSC-consultatie worden data-experts gevraagd mee te denken over het FAIR Data Action Plan, want zonder Findable, Accessible, Interoperable en Reusable (FAIR) data geen EOSC.

De consultaties voor zowel EOSC als het FAIR-data Action Plan lopen van 11 juni tot 5 augustus en zijn toegankelijk via de EOSCpilot website.

U bent hier

Deze website informeert academici over de voordelen van open access tot de resultaten van publiek gefinancierd onderzoek

Over deze website

Contact

Volg ons