Het maximum aantal open access artikelen dat in 2022 kosteloos bij Emerald kan worden gepubliceerd, is op 25 november bereikt

Corresponderende auteurs die geaffilieerd zijn aan een Nederlandse universiteit die deelneemt aan de Read & Publish overeenkomst met uitgever Emerald, kunnen tot 1 januari 2023 niet meer zonder extra kosten open access publiceren in de tijdschriften van deze uitgever. Het aantal vouchers (86) voor kosteloos open access in 2022 is opgebruikt.

Wat zijn de gevolgen?

Word je manuscript geaccepteerd voor publicatie tussen 25 november en 1 januari 2023, dan biedt Emerald nog steeds de mogelijkheid om dit open access te publiceren. De volledige kosten worden dan niet meer gedekt door de consortium overeenkomst. Kies je voor open access tegen betaling dan ontvang je dus zelf de factuur (met een korting van 10% op de publicatiekosten) van Emerald. Auteurs die hun artikel in open access willen delen en acceptatie van het manuscript tussen november en december verwachten, wordt geadviseerd contact op te nemen met hun bibliotheek.

De huidige overeenkomst met Emerald is ook van toepassing voor 2023, inclusief een maximum aantal van 101 vouchers waarmee zonder extra kosten open access gepubliceerd kan worden. Voor manuscripten geaccepteerd in januari 2023 of later in het jaar is kosteloos open access weer beschikbaar totdat dit jaar maximum is bereikt.

 

U bent hier

Deze website informeert academici over de voordelen van open access tot de resultaten van publiek gefinancierd onderzoek

Over deze website

Contact

Volg ons