Informatie in Qoam uitgebreid

Quality Open Access Market, kortweg Qoam, geeft nu ook informatie over de tijdschriften waarin corresponderende auteurs van Nederlandse universiteiten hun artikelen gratis in open access kunnen publiceren. Hierover zijn afspraken gemaakt in de licentiecontracten die afgesloten zijn met belangrijke wetenschappelijke uitgevers, zoals Elsevier, Springer en Wiley. Een overzicht van deze deals is te vinden op de pagina ‘Landelijke overeenkomsten’.

In Qoam zijn de tijdschriften waarin Nederlandse auteurs gratis kunnen publiceren herkenbaar aan de cursieve vermelding van de titel. Door te klikken op de titel kom je bij een pagina met detailinformatie. Onder Price Information kom je bij de Institutional Price waar je door te klikken op jouw instelling informatie krijgt over de concrete afspraken die met deze uitgever gemaakt zijn over open access publiceren. Qoam geeft op deze manier inzicht in de tijdschriften waarin gratis of met hoge korting gepubliceerd kan worden bij de volgende uitgevers: Elsevier, Springer, Wiley, Emerald, Sage en Walter de Gruyter.

Quality Open Access Market (QOAM) wil wetenschappelijke auteurs transparante informatie geven over de kwaliteit van open access tijdschriften. De betrouwbaarheid van het peer review proces is hiervoor een belangrijk criterium. In de Basic Score geven bibliotheken een oordeel over de duidelijkheid van de informatie op de websites van open access en hybride tijdschriften. Daarnaast publiceert QOAM ook Valuation Score Cards, waarmee wetenschappelijke schrijvers zelf hun ervaring met een betreffende tijdschrift met elkaar kunnen delen.

U bent hier

Deze website informeert academici over de voordelen van open access tot de resultaten van publiek gefinancierd onderzoek

Over deze website

Contact

Volg ons