Meer dan 2 miljoen wetenschappelijke publicaties vindbaar via NARCIS

Medewerkers van Wageningen University & Research-Library hebben er, samen met een breed invoerdersnetwerk bij de onderzoeksgroepen, voor gezorgd dat het aantal publicaties toegankelijk via NARCIS is gestegen tot boven de twee miljoen. DANS heeft het team gefeliciteerd met een taart!

 

NARCIS geeft nu toegang tot meer dan 2 miljoen wetenschappelijke publicaties, waarvan ruim 743.000 open access toegankelijk. De helft van de 2 miljoen publicaties zijn tijdschriftartikelen, andere typen zijn: 180.000 boekdelen, bijna 200.000 rapporten en ruim 100.000 proefschriften. De publicaties zijn afkomstig van de Nederlandse universiteiten, KNAW, NWO en andere wetenschappelijke instellingen zoals RIVM, TNO, Naturalis, WODC en de Hogescholen (onderzoekers). Voor de academische wereld zijn ook de meeste niet-open-access-publicaties direct toegankelijk.

Van Wageningen University & Research zijn nu 228.000 publicaties te vinden in NARCIS, waarvan ruim 91.000 open access toegankelijk zijn.

NARCIS is de nationale portal voor wie informatie zoekt over wetenschappers en hun werk. Naast wetenschappers maken ook studenten, journalisten en medewerkers binnen onderwijs, overheid en het bedrijfsleven gebruik van NARCIS.

 

U bent hier

Deze website informeert academici over de voordelen van open access tot de resultaten van publiek gefinancierd onderzoek

Over deze website

Contact

Volg ons