Nederlandse inbreng bij de Open Science FAIR in Athene

De Open Science FAIR (OSF) is een conferentie op gebied van Open Science die plaatsvindt van 6-8 september 2017 in Athene, Griekenland. De conferentie zal de elementen voor de overgang naar Open Science bekijken, waaronder e-infrastructuren en diensten, beleid voor 'good practices’, onderzoeksrichtingen, communicatieactiviteiten, de rol van de stakeholders en hun netwerken.

Data Archiving and Networked Services (DANS), het Nederlands instituut voor permanente toegang tot digitale onderzoeksgegevens, organiseert een EOSCpilot-workshop op de Open Science FAIR, getiteld "FAIR Metrics - starring your datasets". Onderwerp van de workshop is de pilot versie van ‘FAIRdat: the FAIR data assessment tool’. DANS heeft FAIRdat ontwikkeld om datasets te kunnen beoordelen op een schaal van 1 tot 5 van de FAIR principes (Findable, Accessible, Interoperable, and Reusable). In een interactieve sessie kunnen de deelnemers FAIRdat onderzoeken en input leveren op de ontwikkeling ervan.

Daarnaast participeert DANS, in het kader van de EOSCpilot, in de workshop 'Open Science Monitor', waarin wordt besproken hoe we een betrouwbare, wereldwijde open science monitor kunnen bouwen.

De OSF wordt georganiseerd door 4 EU-projecten op het gebied van Open Science: OpenAIRE (www.openaire.eu), OpenUP (www.openup-h2020.eu), Foster (www.fosteropenscience.eu) en OpenMinTeD (www.openminted.eu). Het EOSCpilot project (www.eoscpilot.eu) ondersteunt de OSF.

Registratie is nu mogelijk: http://www.opensciencefair.eu/register

U bent hier

Deze website informeert academici over de voordelen van open access tot de resultaten van publiek gefinancierd onderzoek

Over deze website

Contact

Volg ons