Nederlandse universiteiten en Elsevier: huidig akkoord verlengd met zes maanden

De Vereniging van Universiteiten (VSNU) en information analytics business Elsevier verlengen de huidige overeenkomst met zes maanden. Deze zes maanden worden gebruikt om de onderhandelingen voort te zetten. De VSNU zet zich tijdens de onderhandelingen in voor de commitment 100% open access in 2020, zoals beschreven in het Nationaal Plan Open Science.

De afgelopen maanden zijn tussen de VSNU en Elsevier gesprekken gevoerd over open science, hoe de huidige licentie-overeenkomst past in een toekomstige open science infrastructuur en de implicaties van Plan S. De verlenging van de huidige overeenkomst met zes maanden maakt het mogelijk om de gesprekken voort te zetten. 

De huidige overeenkomst met Elsevier eindigt op 31 december 2018. Tijdens de verlenging zal toegang worden gecontinueerd onder de huidige voorwaarden. De VSNU en Elsevier verlengen ook hun “gold OA” pilot, met een uitbreiding naar de open access tijdschriften van Elsevier. Meer informatie over de overeenkomst staat hier.

Bron: persbericht VSNU.

U bent hier

Deze website informeert academici over de voordelen van open access tot de resultaten van publiek gefinancierd onderzoek

Over deze website

Contact

Volg ons