Open access akkoord met Wolters Kluwer

VSNU is met uitgever Wolters Kluwer een contractverlenging overeen gekomen waarin ook afspraken gemaakt zijn over open access publiceren. Wolters Kluwer geeft juridische- en fiscale tijdschriften en vakliteratuur uit.  Wetenschappelijke artikelen uit de 27 tijdschriften kunnen 6  tot 12 maanden na publicatie in de Kluwer Navigator en andere Kluwer platforms, via de universitaire repositories, andere publieke websites en webpagina’s voor iedereen toegankelijk worden.

De afspraken met Wolters Kluwer wijken af van die met de andere grote wetenschappelijke uitgevers. Artikelen worden niet meteen bij verschijning al op het platform van de uitgever in open access geplaatst. De advocatuur en andere juridische professionals vormen, naast de universiteiten, een belangrijke klant van deze uitgever. Dit heeft een rol gespeeld in de uitkomst van de onderhandelingen.

De overeenkomst heeft een looptijd van twee jaar. Na die periode zal de impact van de embargoperiode geëvalueerd worden.

 

U bent hier

Deze website informeert academici over de voordelen van open access tot de resultaten van publiek gefinancierd onderzoek

Over deze website

Contact

Volg ons