Open Science NL gelanceerd om open science transitie in Nederland aan te jagen

Het Regieorgaan Open Science, of kortweg Open Science NL, is officieel gelanceerd. Het regieorgaan is opgericht om de transitie naar Open Science te versnellen. Veel belangrijke instituties op het gebied van wetenschap hebben zich aan Open Science NL gecommitteerd: NWO, UNL, NFU, VH, SURF, KNAW, NWO-I, ZonMw, UKB, KB, DANS, Netherlands eScience Center, 4TUResearchData, Health-RI en SHB, evenals het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Open Science NL wil bestaande en nieuwe initiatieven vanuit de wetenschappelijke gemeenschap stimuleren en ondersteunen, en innovatieve financieringsprogramma's ontwikkelen. Het zal zich baseren op het Open Science 2030 ambitiedocument ontwikkeld door het Nationaal Open Science Programma.

Per 1 juni is de stuurgroep van Open Science NL bekrachtigd. De leden zijn geselecteerd vanwege uitgebreide kennis en visie op het gebied van Open Science.

U bent hier

Deze website informeert academici over de voordelen van open access tot de resultaten van publiek gefinancierd onderzoek

Over deze website

Contact

Volg ons