Twee uitgeverscontracten openbaar gemaakt

VSNU persbericht:

Eerder dit jaar bereikte de Vereniging van Nederlandse Universiteiten een akkoord op hoofdlijnen met Springer Nature en Taylor & Francis. De afgelopen maanden zijn de details in het contract verder uitgewerkt. Beide uitgevers hebben nu ingestemd met het openbaar maken van hun contract. 

Met wetenschappelijke uitgevers worden afspraken gemaakt over de abonnementsgelden voor wetenschappelijke tijdschriften namens alle Nederlandse universiteiten. De VSNU onderhandelt namens de Nederlandse universiteiten en universitair medische centra met deze uitgevers. Universiteiten willen de afspraken over de abonnementen alleen verlengen onder de voorwaarde dat uitgevers alle artikelen die de universiteiten bij hen publiceren open toegankelijk maken. Bij veel uitgevers is dat ook gelukt, zoals te lezen is in het e-zine dat eerder dit jaar door de VSNU is gepubliceerd.

Tim van der Hagen, onderhandelaar bij Taylor & Francis namens de VSNU en rector magnificus / collegevoorzitter van de TU Delft: “Zoals is afgesproken in het recent getekende sectorakkoord met het wetenschappelijk onderwijs, is onze inzet nu om details van dergelijke contracten openbaar te maken. Dit vinden we erg belangrijk, omdat het publieke middelen betreffen. We zijn blij dat dit bij deze uitgevers gelukt is.”

De contracten van Springer Nature en Taylor & Francis zijn gepubliceerd op de uitgeversdeals pagina van openaccess.nl.

 

U bent hier

Deze website informeert academici over de voordelen van open access tot de resultaten van publiek gefinancierd onderzoek

Over deze website

Contact

Volg ons