De nationale portal NARCIS geeft toegang tot ruim 630.000 open access publicaties

Er zijn nu meer dan 630.000 wetenschappelijke open access publicaties toegankelijk via de wetenschapsportal NARCIS, waaronder ruim 250.000 tijdschriftartikelen, 136.000 rapporten en ruim 58.000 proefschriften. De publicaties zijn te vinden in 33 repositories van Nederlandse universiteiten, KNAW, NWO en andere wetenschappelijke instellingen, zoals Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed (RCE), Rijksdienst voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), TNO, en NIVEL Nederlands Instituut voor Onderzoek van de Gezondheidszorg, en 25 Hogescholen (die zijn aangesloten bij HBO-Kennisbank).

Inhoud NARCIS

In NARCIS wordt een overzicht gegeven van ruim 1,8 miljoen publicaties die voor een groot deel van de onderzoekers ook full text toegankelijk zijn via de abonnementen van de universitaire bibliotheken. Daarnaast geeft NARCIS toegang tot bijna 270.000 (open) datasets van 12 data-archieven (waaronder EASY van DANS), alsmede beschrijvingen van onderzoeksprojecten, onderzoekers (onder andere alle hoogleraren en universitaire hoofddocenten) en onderzoeksinstituten.

Grafieken

De inhoud van NARCIS wordt weergegeven in een aantal grafieken:

  • Open en closed access wetenschappelijke publicaties in NARCIS per publicatiejaar
  • Open en closed access artikelen in NARCIS per publicatiejaar
  • Open access voor verschillende publicatietypen
  • Open access voor proefschriften
  • Open access voor artikelen
  • Open access van artikelen, voor verschillende universiteiten

 

Over NARCIS

NARCIS is een kerndienst van Data Archiving and Networked Services - DANS- en wordt ontwikkeld in nauw overleg met de betrokken instellingen. DANS is een instituut van KNAW en NWO.

Addendum, juli 2023: NARCIS is niet langer beschikbaar. Vanaf juli 2023 is het vervangen door het Netherlands Research Portal in samenwerking met OpenAIRE

 

U bent hier

Deze website informeert academici over de voordelen van open access tot de resultaten van publiek gefinancierd onderzoek

Over deze website

Contact

Volg ons